• 🛠 ⚠️ DEZE PAGINA IS UNDER CONSTRUCTION. VOOR VRAGEN, INTERESSE/-ADOPTIE-AANVRAGEN OF BESTELLINGEN VAN PRODUCTEN MAG U EEN MAIL STUREN NAAR GALGOPROJECT@GMAIL.COM OF BEL ONS VIA +31 6 29 06 48 89 ⚠️ 🛠

 • Opvanggezinnen

  Wij zijn op zoek naar opvang gezinnen voor Galgo's uit ons asiel in Spanje.
  Een opvanggezin houdt in dat er een galgo bij jullie thuis in Nederland in de opvang mag verblijven, dus zeg maar een tijdje mag logeren.
  Dat kan variëren van enkele dagen tot enkele maanden, het is maar net hoe snel er een adoptie baasje komt.
  Het is een verantwoordelijke taak.
  Veel galgo's  in het asiel hebben nog nooit in een huis gewoond, hebben nog niet geleerd aan een riem te lopen en zijn vaak nog niet zindelijk

  De functie van een pleeggezin

  Voor de Galgo zal alles in het begin vreemd zijn en zal de hond even moeten wennen, zodat er in het begin nog niet teveel gevraagd en verwacht kan worden van de hond.
  Spannend natuurlijk, voor zowel het opvanggezin als de hond, maar ook heel leuk en intensief.
  Alle Galgo's in het asiel verdienen echt een kans op een beter leven.

  Uit ervaring weten we dat honden die in Nederland verblijven, veel sneller een nieuw baasje vinden.
  Uiteraard is het moeilijk voor een adoptant om een hond aan de hand van een foto te kiezen, wanneer een Galgo in een pleeggezin verblijft, kan men de hond in levende lijve zien en het opvanggezin kan een mogelijke adoptant veel beter informeren over het karakter en het gedrag van de hond.
  Bovendien is de hond reeds enigszins gewend aan het huiselijk leven, allemaal zaken waardoor de Galgo veel eerder een kans zal krijgen.

  Omdat de hond nog veel moet leren en het belangrijk is dat de hond tot rust komt en met vertrouwen zijn/haar nieuwe leven kan beginnen, zoeken wij opvanggezinnen met ervaring met honden.
  We zoeken mensen die met veel geduld, aandacht en liefde een Galgo, die vaak nog weinig goeds in het leven hebben gekend, die nog veel moet leren, een tijdelijk thuis willen bieden en het aankunnen om hun tijdelijke opvanghond weer gedag te kunnen zeggen als de gelukkige dag van de adoptie daar is.

  Wilt u pleeggezin worden?

  Dus bent u gemotiveerd en heeft u veel tijd om u in te zetten voor een tijdelijke hond, mail ons! De kosten van medicijnen en dierenartskosten zijn voor onze rekening.
  Mocht er onverhoopt (wat we uiteraard niet hopen) iets binnenshuis of buitenshuis gebeuren door uw eigen schuld dan zijn de eventuele dierenartskosten voor uw rekening.
  Uiteraard willen we graag op de hoogte blijven van de gezondheid en het gedrag (met andere huisdieren, kinderen, verkeer etc.) van de Galgo, zodat we de hond zo goed mogelijk kunnen plaatsen.
  Als u in de gelegenheid en bereid bent ons hiermee te helpen, laat ons dat dan alstublieft even weten.
  U staat er niet alleen voor, we houden regelmatig contact en loopt u ergens tegenaan dan lossen we dat samen op.
  Wij willen ze zo graag de kans geven op een beter leven bij een warm adoptiegezin!
  Nu krijgen Galgo's vrijwel geen kans, en als u een Galgo tijdelijk opneemt, is er weer ruimte in het asiel om een andere Galgo te redden

  Noodopvang
  Verder zoeken wij op dit moment gezinnen voor noodopvang.
  Wanneer een Galgo door omstandigheden, zoals een scheiding of ziekte, herplaatst moet worden, zullen wij de Galgo tijdelijk in een opvanggezin onder moeten brengen totdat zich een nieuw baasje meldt.

  Kunt u zich volledig in bovenstaande vinden?
  Heeft u de tijd, de liefde en het geduld om een tijdelijke opvanghond een kans op een nieuw leven te geven?
  Schroom dan niet en neem contact op door het pleeggezin formulier hier onderstaand in te vullen.
  Wij nemen z.s.m contact met u op.

  De Galgo's en andere honden zullen u zeer dankbaar zijn.

 • Pleeggezin worden - online formulier

  Versturen

Call Now Button