• Een van de projecten van Galgoproject was om een stageproject op te gaan zetten in ons asiel Huellas Puertllano in Spanje.
  Ik, Dionne Peters,  heb deze taak met veel plezier op me genomen.  Ik heb de procedure opgestart en de aanvraag ingediend.
  Deze aanvraag heb ik gedaan bij het SBB: Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven.
  Als je een erkend leerbedrijf wilt worden moet je een toelatingsprocedure volgen.
  Er is iemand van SBB bij mij thuis geweest en vervolgens werd er de nodige informatie uitgewisseld.
  De aanvraag hebben we vervolgens de procedure ingediend.  
  Op 24-11-2015 hebben wij van het SBB:   Aequor nummer gekregen.
  Galgoproject is bijzonder trots op dat wij deze status nu hebben gekregen en zo studenten kunnen begeleiden naar een stageplek in het asiel Huellas Puertollano in Spanje.

   

   

  GalgoProject is een erkend leerbedrijf voor de opleidingen:

  • Dierverzorging op niveau 3 en 4
  • MBO3= zelfstandig vakbekwaam
  • MBO4= ondernemerschap
  • Erkenningsnummer: 100397208

  Inmiddels zijn onze eerste stagiaires  Femke en Calina alweer terug van hun stage in het asiel Huellas Puertollano.
  Ze hebben ons gevonden via www.stagemarkt.nl  (link)  en zijn van 30-05-16 tot 08-07-16 in de shelter bij Karen in de weer geweest.
  Ze hebben het fantastisch gedaan en Karen was echt blij met ze, met andere woorden ze hebben veel betekend voor iedereen en de shelter en zelf hebben ze hun opdrachten goed in de praktijk kunnen brengen en een nuttige stage gehad in het asiel Puertollano!

  Wij hopen dat we veel MBO studenten aan een stageplaats kunnen helpen.
  Ben je ook geinterreseerd in een stageplek in ons asiel Huellas Puertollano neem dan contact met mij op en dan gaan we samen de uitdaging aan!
  MAIL NAAR: stage.galgoproject@gmail.com

  Lees het bijgaand verslag van onze eerste 2 stagiaires Femke en Calina over hun stage in het asiel Huellas Puertollano.

 • Ola,

  Wij zijn Femke en Calina. We zijn beiden 19 jaar oud en zitten in het 3e jaar van onze opleiding tot paraveterinair/ dierenartsassistente. In dit leerjaar heb je bij ons op school de kans om  in het buitenland stage te lopen. Deze kans hebben we gegrepen en zo zijn we bij stichting Galgo project terechtgekomen.

  We hebben het erg naar ons zin gehad bij Galgo project. We hebben hier 6 weken stage gelopen en gedurende deze periode was de begeleiding van zowel uit Nederland als Spanje goed. Voor de stage hadden we eerst alleen begeleiding vanuit Nederland. En tijdens de stage zowel uit Nederland, als Spanje. Alles werd goed voor je geregeld. Van accommodatie tot de begeleiding op stage zelf.

  Ook merkten we dat de werkzaamheden erg goed bij onze opleiding aansloten en dat ze er ook veel aan probeerden te doen om deze werkzaamheden bij onze opleiding te laten aansluiten. De werkzaamheden die we voornamelijk deden waren: het geven medicijnen, het schoonmaken van de kattenverblijven, het verzorgen van de wonden en uiterlijke verzorging van de honden (nagels knippen, teken verwijderen, wassen van honden). Ook is er voor ons geregeld dat we met sterilisaties van 2 van de honden mee mochten kijken.

  De communicatie in Spanje verliep voornamelijk in het Engels, alhoewel niet alle vrijwilligers Engels konden spreken. Ondanks dat niet iedereen Engels sprak, kwamen we er altijd wel uit met handen en voeten. Op stage was het altijd gezellig  met de vrijwilligers. We hebben in deze 6 weken dan ook leuke banden opgebouwd met zowel mens als dier.

  Als we het kunnen doen, willen we volgend jaar heel graag terugkomen om te helpen. Nou dat zegt al genoeg over onze ervaring hier toch.

   

Call Now Button