• 🛠 ⚠️ DEZE PAGINA IS UNDER CONSTRUCTION. VOOR VRAGEN, INTERESSE/-ADOPTIE-AANVRAGEN OF BESTELLINGEN VAN PRODUCTEN MAG U EEN MAIL STUREN NAAR GALGOPROJECT@GMAIL.COM OF BEL ONS VIA +31 6 29 06 48 89 ⚠️ 🛠

 • Galgo Project bestaat sinds 2013.
  Galgo Project helpt achtergelaten, verwaarloosde en mishandelde Galgo's in Spanje. Ook voor de andere (kruising)honden zetten wij ons in. Ons team bestaat uit zeer gemotiveerde vrijwilligers die zich allemaal onbetaald en met veel enthousiasme inzetten voor het welzijn van de Galgo's in nood.
  De stichting GalgoProject beoogt geen winstoogmerk. Wij werken nauw samen met ons asiel Huellas Puertollano in Spanje, dit asiel wordt met enige regelmaat door vrijwilligers van  stichting Galgo Project bezocht.

  In Spanje worden de Galgo's met name gebruikt voor de jacht op hazen en konijnen. Wanneer blijkt dat een Galgo onvoldoende jachtinstinct heeft, dan heeft de Galgo voor de jager geen nut meer en wordt de Galgo gedumpt of afgestaan aan het asiel.

  Verlaten lopen zij uitgehongerd rond in de jachtgebieden, langs de wegen of op straat, vele eindigen in een dodingstation. Het jachtseizoen duurt slechts 4 maanden, de rest van het jaar verblijven de Galgo's opgesloten in een jachtkennel, vaak een afgesloten hut of bunker zonder daglicht, of liggen zij te vegeteren aan een korte ketting in de zon. Ook worden zij vaak maar één of tweemaal in de week gevoerd en gedrenkt door de jagers, 'want een hongerige Galgo jaagt beter'. Veel Galgo's worden mishandeld en verwaarloosd. De wandaden die deze onschuldige dieren moeten ondergaan zijn vaak gruwelijk. Alle mogelijke vormen van mishandeling hebben wij inmiddels gezien. Van levende Galgo pups die worden weggegooid als afval in containers tot het ophangen van Galgo's in bomen. Per jaar komen tienduizenden Galgo's aan hun eind in een perrera, een gemeentelijk asiel met dodingstation.

  De gelukkigen worden afgegeven bij een asiel en krijgen een hierdoor een kans op adoptie. De Galgo's worden echter in Spanje niet of nauwelijks gezien als huisdier. Hierdoor is adoptie binnen dit land bijna niet mogelijk.

  Een aantal vrijwilligers van Galgo Project zetten zich al vele jaren in voor de Galgo's en andere honden en hebben reeds vele Galgo's/honden een nieuw thuis kunnen bieden.

  Galgo Project vindt het erg belangrijk dat de juiste hond bij de juiste mensen terecht komt. Wij hanteren dan ook een uitgebreide adoptieprocedure. Goed plaatsen gaat voor veel plaatsen. Door omstandigheden kan het soms voorkomen dat een geadopteerde hond toch niet meer bij zijn/haar baasje kan blijven. De Galgo komt dan terug naar de stichting, zodat wij opnieuw op zoek kunnen gaan naar een liefdevol thuis. Zo houden wij zelf de regie over waar de honden geplaatst worden en voorkomen wij dat de honden in de Nederlandse asielen terechtkomen.

  De stichting is er niet alleen om honden te plaatsen in Nederlandse gezinnen. Ons doel is ook om ter plekke hulp te bieden.

  Wij helpen onder andere ook door:

  • Geld in te zamelen voor (ver)bouw van het asiel, operaties, medicatie enz;

  • Educatie- en sterilisatie projecten te ondersteunen van het asiel ter plaatse;

  • Inzamelen van hulpgoederen ter ondersteuning van de asiel;

  • Een goede samenwerking te bevorderen met andere stichtingen.

  Bent u geïnteresseerd in ons werk of in onze honden, dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met stichting Galgo Project. Wij vertellen u graag meer over deze fantastische honden en over onze stichting Galgo Project.

  Wij hebben u nodig ... maar de Galgo's en andere honden hebben u het meest van al nodig!

 • Bestel bij onze Partners waardoor u bijdraagt aan het GalgoProject: klik op de icon!

Call Now Button